ISOLERING AF LOFT – DEN NEMMESTE MÅDE AT FÅ EN LAVERE VARMEREGNING PÅ

No Comments

Det er faktisk muligt for de fleste husejere at spare op til 8.000 kr. om året ved at få efterisoleret sit loft. Størrelsen på besparelsen er dog afhængig af, hvilken varmekilde man har i sit hus. Men for stort set alle husejere, der har et hus, der er ældre end 15 år er der penge at spare.

Besparelsen ved efterisolering af loftet afhænger også af, hvor tykt lag isolering, der allerede ligger på loftet. Den optimale tykkelse af isolering er 300 mm. Så har du for eksempel 100 mm isolering liggende på loftet nu, så skal du kun have det efterisoleret med 200 mm. Så jo mere isolering du har, des billigere bliver det at få efterisoleret.

Der er to forskellige måder at få isoleret sit loft på. Enten kan man vælge at lægge et lag isoleringsmåtter ud på hele loftet. Det er noget, som mange selv kan gøre, men de fleste vælger dog at få en håndværker til at udfører arbejdet, da man stadig kan trække arbejdslønnen til håndværkeren fra i skat. Den anden mulighed er at få blæst isoleringsgranulat ud over loftet. Dette er dog ikke noget, som du selv kan gøre. Til gengæld er det billigere end at få lagt isoleringsmåtter ud, hvis du vælger at bruge en håndværker til opgaven.

 

FORDELE VED ISOLERING AF LOFT

Den væsentligste fordel ved at få isoleret sit loft er den store besparelse, som man kan få på sin varmeregning. Men ud over det, er der en lang række andre fordele. Når dit loft er korrekt isoleret, så begrænser du CO2 udslippet fra din bolig, hvilket er rigtig godt for miljøet.

Du får også et markant bedre indeklima i huset og slipper for kuldenedfald og kuldestråling fra et koldt loft. Derudover bliver du fri for træk fra din loftslem, hvis du har sådan en.

Vi anbefaler, at du vælger at få lavet en gangbro på loftet, så du kan komme rundt som du plejer, uden at ødelægge den nye isolering. Hvis du vælger selv at isolere loftet, er det en rigtig god ide, at du tjekker din husforsikring. Det er vigtigt at dit forsikringsselskab ved, at du er i gang med byggearbejde, hvis de skal dække eventuelle skader under byggeriet.

BRUG EN HÅNDVÆRKER TIL ISOLERING AF LOFT

Når du skal finde en håndværker til at isolere dit loft, så er det en god ide at finde en professionel tømrer. Find en du føler, at du kan stole på og gerne en, som du har fået anbefalet af familie eller venner. Indhent eventuelt flere tilbud, så du kan danne dig et indtryk af, hvad det bør koste at få isoleret loftet.

Når du modtager et tilbud fra en håndværker, så kig tilbuddet igennem for at sikre dig, at det indeholder alt, hvad du skal have udført, såsom materialer, oprydning og bortkørsel af affald. Hvis du har det hele på skrift, så har du en bedre mulighed for at klage, hvis arbejdet ikke levet op til det, som I har aftalt.

Det er ikke altid en fordel, at vælge den billigste håndværker. Det er absolut lige så vigtigt, at du finder en håndværker, som du har tillid til.

KUNDEUDTALELSE

"Tak for et godt stykke arbejde. Jeg syntes virkelig Martin har lavet et flot stykke arbejde, da han har lavet hulmursisolering. Hvis man ikke viste det var lavet, tror jeg ikke man ville kunne se det. Han har ramt farven af fugerne perfekt, og man kan næsten ikke se at der har været boret huller. Det er virklig en dygtig og flink mand du har ansat. Nu glæder jeg mig til at det bliver blæsevejr, så jeg kan se hvor meget isoleringen i etageadskillelsen har hjulpet, og forhåbentlig mærke at det ikke blæser ind under gulvbrædderne. Jeg vil helt klart anbefale dit firma til andre.."

Med venlig hilsenPer Hansen

More from our blog

See all posts