HULMURSISOLERING – FÅ EN MARKANT LAVERE VARMEREGNING

No Comments

Hvis du er træt er din høje varmeregning, så er det en rigtig god ide at overveje hulmursisolering. Det kan gøres på flere forskellige måder og med flere forskellige typer materialer lige fra papirisolering til den traditionelle mineraluld eller eps (sort flammingo). Statens byggeforskningsinstitut vurderer at der i Danmark lige nu er 200.000 huse, der ikke er isoleret optimalt.

Mp-energibyg har alle materialer og vejleder for det bedst produkt for dit hus

Mp- energibyg har kurser og certificater til en slags af alle disse produkter . Dog kun de bedste der er på markedet

Mange huse, der er bygget helt frem til 1998 er ikke isoleret optimalt, så det er ikke som de fleste tro, kun helt gamle huse, der ikke lever op til de nutidige standarder. Så er dit hus bygget i 1998 eller før, så kan det være en rigtig god ide, at få undersøgt om din isolering er i orden.

Hvis du som mange har et hus, hvor hulmuren slet ikke er isoleret, så kan du faktisk spare mellem 5.000 og helt op til 9.500, alt afhængig af hvilken varmekilde du bruger i dit hus. Er du i tvivl om din hulmur er isoleret, så kan vi lave en termisk fotografering af dit hus, så du kan få fastlagt en gang for alle om der er penge at spare på varmeregningen.

 

SÅDAN UDFØRES EN HULMURSISOLERING

Hulmursisolering er en forholdsvis nem måde, at få efterisoleret ydervæggen i huset på. Fremgangsmåden er, at Vi borer et lille hul  og så udfylder hele hulrummet mellem den forreste og den bagerste mur med isoleringsmateriale. Inden vi gør det, laver vi dog en grundig undersøgelse af dit murværk, for at være helt sikre på, at huset egner sig til hulmursisolering eller om der skal udføres nogle små reparationer inden.

De mest traditionelle materialer at bruge til hulmursisolering er mineraluld(sten og glas)papiruld eller eps (flammingo). Alle disse materialer har været anvendt i byggebranchen i en lang række år og kendskaben til både levetid og egenskaber af disse er i top.

Mp- energibyg har kurser og certificater til en slags af alle disse produkter . Dog kun de bedste der er på markedet

Fælles for disse typer af materialer er, at de er meget lette, hvilket er en stor fordel, da det er den stillestående luft i materialet, der har den isolerende virkning. Altså for at opnå de bedste isolerende egenskaber, skal man vælge et materiale, der har mest muligt stillestående luft i materialets hulrum. Derudover skal materialet til hulmursisolering lede varme så dårligt som muligt.

TJEK HULMURSISOLERINGEN I DIT HUS

En af de ting, der kan indikere, at dit hus er dårligt isoleret er et højt varmeforbrug. Derudover kan du tjekke om dine ydermure føles kolde om vinteren og om du kan mærke at det trækker ved dine ydermure. Disse ting er et tydeligt tegn på, at dine hulmure ikke er isoleret eller at de trænger til en efterisolering.

I værste tilfælde kan manglende isolering i hulmuren udvikle sig til skimmelsvamp, da kolde ydermure, der ikke er isoleret kan have store problemer med kondensdannelse. Så ud over at få en markant lavere varmeregning ved at få dit hus hulmursisoleret, så får du også et meget bedre indeklima.

Er du stadig i tvivl om dit hus er ordentligt isoleret, så er det muligt at få lavet en termografering af huset. De billeder vil vise om huset er isoleret og om der er nogle steder, der trænger til en efterisolering.

KUNDEUDTALELSE

"Tak for et godt stykke arbejde. Jeg syntes virkelig Martin har lavet et flot stykke arbejde, da han har lavet hulmursisolering. Hvis man ikke viste det var lavet, tror jeg ikke man ville kunne se det. Han har ramt farven af fugerne perfekt, og man kan næsten ikke se at der har været boret huller. Det er virklig en dygtig og flink mand du har ansat. Nu glæder jeg mig til at det bliver blæsevejr, så jeg kan se hvor meget isoleringen i etageadskillelsen har hjulpet, og forhåbentlig mærke at det ikke blæser ind under gulvbrædderne. Jeg vil helt klart anbefale dit firma til andre.."

Med venlig hilsenPer Hansen

More from our blog

See all posts