Hvis du er træt er din høje varmeregning, så er det en rigtig god ide at overveje hulmursisolering. Det kan gøres på flere forskellige måder og med flere forskellige typer materialer lige fra papirisolering til den traditionelle mineraluld eller eps (sort flammingo). Statens byggeforskningsinstitut vurderer at der i Danmark lige nu er 200.000 huse, der ikke er isoleret optimalt.
Mp-energibyg har alle materialer og vejleder for det bedst produkt for dit hus
Mp- energibyg har kurser og certificater til en slags af alle disse produkter . Dog kun de bedste der er på markedet
Mange huse, der er bygget helt frem til 1998 er ikke isoleret optimalt, så det er ikke som de fleste tro, kun helt gamle huse, der ikke lever op til de nutidige standarder. Så er dit hus bygget i 1998 eller før, så kan det være en rigtig god ide, at få undersøgt om din isolering er i orden.
Hvis du som mange har et hus, hvor hulmuren slet ikke er isoleret, så kan du faktisk spare mellem 5.000 og helt op til 9.500, alt afhængig af hvilken varmekilde du bruger i dit hus. Er du i tvivl om din hulmur er isoleret, så kan vi lave en termisk fotografering af dit hus, så du kan få fastlagt en gang for alle om der er penge at spare på varmeregningen.
SÅDAN UDFØRES EN HULMURSISOLERING
Hulmursisolering er en forholdsvis nem måde, at få efterisoleret ydervæggen i huset på. Fremgangsmåden er, at Vi borer et lille hul og så udfylder hele hulrummet mellem den forreste og den bagerste mur med isoleringsmateriale. Inden vi gør det, laver vi dog en grundig undersøgelse af dit murværk, for at være helt sikre på, at huset egner sig til hulmursisolering eller om der skal udføres nogle små reparationer inden.
De mest traditionelle materialer at bruge til hulmursisolering er mineraluld(sten og glas)papiruld eller eps (flammingo). Alle disse materialer har været anvendt i byggebranchen i en lang række år og kendskaben til både levetid og egenskaber af disse er i top.
Mp- energibyg har kurser og certificater til en slags af alle disse produkter . Dog kun de bedste der er på markedet
Fælles for disse typer af materialer er, at de er meget lette, hvilket er en stor fordel, da det er den stillestående luft i materialet, der har den isolerende virkning. Altså for at opnå de bedste isolerende egenskaber, skal man vælge et materiale, der har mest muligt stillestående luft i materialets hulrum. Derudover skal materialet til hulmursisolering lede varme så dårligt som muligt.
TJEK HULMURSISOLERINGEN I DIT HUS
En af de ting, der kan indikere, at dit hus er dårligt isoleret er et højt varmeforbrug. Derudover kan du tjekke om dine ydermure føles kolde om vinteren og om du kan mærke at det trækker ved dine ydermure. Disse ting er et tydeligt tegn på, at dine hulmure ikke er isoleret eller at de trænger til en efterisolering.
I værste tilfælde kan manglende isolering i hulmuren udvikle sig til skimmelsvamp, da kolde ydermure, der ikke er isoleret kan have store problemer med kondensdannelse. Så ud over at få en markant lavere varmeregning ved at få dit hus hulmursisoleret, så får du også et meget bedre indeklima.
Er du stadig i tvivl om dit hus er ordentligt isoleret, så er det muligt at få lavet en termografering af huset. De billeder vil vise om huset er isoleret og om der er nogle steder, der trænger til en efterisolering.